• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
KSU 24/7

Lyden av Nordmøre

  • Bli abonnent
  • Aktuelt
  • Natur
  • Næringsliv
  • Kultur
  • Sport
  • Podkast
  • Radioprogram
  • Radiobingo
Meny
  • Aktuelt
  • Kultur
    • Musikklikar
    • Grønne løker
    • Lokalhistorie fra Nordmøre
  • Natur
  • Næringsliv
  • Sport
    • Mørkeblått blod
  • Radiobingo
  • Podkast
  • Debatt
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Lytte på radio
  • Tips oss
  • Kontakt oss
  • Annonsering
  • Personvern
  • Salgsvilkår
AKTUELT
3 minutter lesetid

Tor Sevaldsen Bakeri igjen på lokale hender

Far og sønn smaker på årets første julebakst i det tidligere bakeriet på
Linn Inger Solbakk Angell
Publisert: 04 desember, 2017 07:56
Oppdatert: 08 desember, 2024 16:39
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Tor Sevaldsen Bakeri kommer tilbake på lokale hender og fokuserer på lokalmarkedet igjen. Bakeriet i Ålesund overtas av andre eiere. Tor Jan Sevaldsen sier at dette er å vende tilbake til røttene.

Den velrennomerte og baker- og konditorbedriften er inne i sin største omstillingsprosess noen gang i sin 45-årige historie. Etter flere år med bakerivirksomhet både i Ålesund og Kristiansund, blir det nå fokus på Kristiansund og Nordmøre. Eva Britt Hammervold, Andre Lyngsgård og Morten Sevaldsen som er nøkkelpersoner i bedriften med årelang erfaring, kommer også inn på eiersiden, sammen med Tor Jan og Wenche Sevaldsen.

Saken fortsetter etter annonsen

– Bakgrunnen for omstillingen av bakerikonsernet er at de økonomiske resultatene har forverret seg etter flere år med underskudd. Nå måtte noe gjøres, sier Tor Jan Sevaldsen.

Han har fått med seg sine tidligere eiere og samarbeidspartnere, banken og andre viktige støttespillere på en omstillingspakke. Det nystiftede selskapet med det velrennomerte navnet Tor Sevaldsen Bakeri overtar driften av anlegget i Kristiansund. Samarbeidspartnerne overtar anlegget i Ålesund. Begge er fornøyde med den løsningen man nå har kommet fram til.

– Endringene i driftsmodellen vil ikke bare innebære endring i produksjon, men også en reduksjon i antall årsverk. Noen av de som har mister jobben i Kristiansund, er tilbudt jobb ved Mesterbakeren sitt anlegg i Ålesund, og det er aktuelt for noen av dem å flytte over dit, sier Sevaldsen.

Produktene fra Tor Sevaldsen Bakeri vil fortsatt være å finne i butikkhyllene rundt om på Nordmøre og i Romsdal.

– Dette gir oss mer frihet til å drive vår egen produktutvikling i takt med det som lokalmarkedet vil ha. Derfor vil vi ha enda tettere dialog med kundene. Vi baker alt som bærer vårt navn, lokalt i Kristiansund. Og vi kommer til å legge om til ren nattbaking, slik det var før, så det blir enda ferskere brød av dette, sier Tor Jan Sevaldsen.

De gode Sevaldsen-kakene blir som før, og bakeriutsalget på Løkkemyra er ikke berørt av omstillingen, da den ligger i et annet selskap enn selve bakeridriften

– Vi ønsker å bygge videre på det Tor Sevaldsen har representert fra starten – vi vil tilbake til røttene våre og dyrke det vi er aller best på, nemlig å være lokalbaker for lokalbefolkningen. De fleste på Nordmøre har et forhold til bakeriet vårt og til produktene våre. Her har vi en solid grunnmur å bygge på, når vi nå omstiller, sier Tor Jan Sevaldsen.

Mange gode oppskrifter som har vært i familien i 5 generasjoner

Du vil kanskje også lese

Green H trenger kunder for å bygge hydrogenanlegg på Vestbase Laks utskiller stoffer som tiltrekker seg lakselus Mer digital ensomhet, klasseskille og flere henger etter teknologiutviklingen

Linker

Tips oss
Ditt abonnement
Registrer/logg inn

Redaksjonen

Daglig leder
Charles Hagen Williamsen
Tlf: 90938312

Marked

Markedsansvarlig
Charles Hagen Williamsen
Tlf: 90938312

Følg oss

  • Email
  • Facebook
KSU 24/7 arbeider etter reglene for god presseskikk i Vær varsom-plakaten. Mener du at du er rammet av urettmessig omtale, oppfordrer vi det til å kontakte redaktøren.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund. Utvalget behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adresse: PFU, postboks 46 Sentrum, 0101 OSLO, Telefon: 22 40 50 40, epost: pfu@presse.no.

KSU 24/7 har forpliktet seg til å følge Redaktørplakaten. Plakaten sier blant annet: «Redaktøren skal fremme fri informasjonsformidling, og en åpen, redelig og sannhetssøkende journalistikk.  Det er redaktørens ansvar å sørge for et tydelig skille mellom fakta og meningsinnhold, og at det klart fremgår hva som er redaksjonelt innhold og hva som er kommersielt materiale.»
KSU-logo
KSU 24/7 © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no