KSU 24/7
2 minutter lesetid

Stortingspolitikere ble orientert om Campus Kristiansund

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Fredag besøkte to stortingspolitikere fra FrP, Kristiansund. Jan Steinar Engeli Johansen fra finanskomitéen og Åshild Bruun-Gundersen fra Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Saken fortsetter etter annonsen

Begge viktige politikere for Campus Kristiansund-prosjektet.

De to besøkte Kristiansund Videregående/Fagskolen i Kristiansund, Helseinnovasjonssenteret, HiKSU/Campus Kristiansund og til slutt Norske Shell.

– Vi kommer for å få faglig påfyll av viktige og dagsaktuelle saker for vår region, sa Engeli Johansen til KSU 24/7 før besøket på HiKSU.

Inne i HiKSU-bygget fikk stortingspolitikerne en orientering om Campus Kristiansund-prosjektet av daglig leder Jøran Gården, et prosjekt de to forhåpentligvis etter hvert vil realisere og bevilge penger til.

Gården presenterte informasjon om selve Campus-tomta på Devoldholmen, og snakket varmt om samarbeidsmiljøet mellom nabobyene som er involvert i prosjektet.

Politikerne ble orientert om at dette er et prosjekt som skal heve kompetansen og utdanne mennesker, ikke bare lokalt, men også være en utdanningsressurs for resten av landet.

– Målsettingen må være større enn bare regional, sa Gården.

Som kjent har Kristiansund og Nordmøre innbyggere med en gjennomsnittlig lavere utdanning enn de andre byene i fylket, også på landsbasis.

– Så det er et åpenbart satsingsområde å forsøke å få kompetansen opp, også lokalt, sa Gården.

Gården fortalte videre om prosjekter man er inne i, blant annet en spesialisering av barnehagelærerutdanningen, spesielt innen ledelse. Her jobbes det sammen med Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning i Trondheim.

Prosjektleder for Campus Kristiansund Roland Mauseth, snakket varmt om et varig tilbud i Kristiansund, et ønske om kontiniutet og forutsigbarhet.

Saken fortsetter etter annonsen

Flere forskjellig aktører skal inn på campuset, innen forskjellige utdanningstilbud, men alle i samme bygg.

Flere regionale forskningsmiljø skal også inn i Campus Kristiansund, som det lokale næringslivet vil kunne benytte seg av. Helse, Marint og offshore er relevante kompetanseområder.

Campuset vil bestå av et høyskoletilbud, fagskoletilbud og det skal også etter hvert bygges en kunskapspark.

Det sees også på muligheter for å få til en utdanningsplatform innen kultur, på fagskolenivå, inn i campuset.

Bygget er planlagt å stå ferdig i 2022.

Mauseth brukte til slutt anledningen til å inviterte begge til Campuskonferansen den 27. juni.