KSU 24/7
2 minutter lesetid

Øyvind og Beate får kokke- og servitørstipend

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Øyvind Nikolaisen Innerby fra Kristiansund og Beate Skomsøy fra Smøla får stipend til å utvikle seg som kokk og servitør. 

Saken fortsetter etter annonsen

Det melder fylket i en pressemelding onsdag.

Reiselivsnæringen i fylket har et stort behov for flere faglærte kokker og servitører.

Stipendet fra fylkeskommunen er ett av flere tiltak satt i gang for å møte dette behovet.

Øyvind og Beate får inntil 40 000,- kr hver for å dekke utgifter i forbindelse med viderutviklingen.

Om stipendmottakarane

Øyvind Nikolaisen Innerby er servitør og bartender og vil bruke stipendet på å utdanne seg ved offentleg godkjent fagskole for drikkevarer. Han arbeider i dag hos Bryggekanten Brasserie og Baches Bar, og har fått med seg eit anbefalingsbrev frå arbeidsgivaren som beskriv Øyvind som ein dedikert og kompetent servitør, som også interessert i å inkludere kollegaar i å utvikle gode produkt og opplevingar for gjestane. 

Beate Skomsøy er servitør og er spesielt opptatt av vin. Ho har tatt eksamen som vinkelner og ønskjer å bygge vidare på kunnskapen. Beate ønskjer også å bruke ressursar på å rekruttere ungdom inn til yrket. Ho har vore vikarlærar på kokkelinja i vidaregåande, noko som har gitt meirsmak. Beate har også fått anbefalingsbrev frå Bryggekanten, som forøvrig er svært opptatt av å bygge opp eit fagmiljø i regionen. Dei skriv mellom anna at Beate er ein kunnskapsjagande og dedikert servitør. 

Les mer her.