Møre og Romsdal fylkeskommune har tatt initiativ til en satsing der lokal mat fra land og hav blir koblet sammen med reiselivsprodukt.
En fersk rapport som Høyskulen for landbruk og bygdeutvikling (HLB) har utarbeidet på oppdrag fra fylkeskommunen, viser at Matregion Møre og Romsdal kan bli en realitet.
Vi ser blant annet til land som Italia og Spania og blir inspirert av deres mattradisjoner der folk går ut og spiser mye av den samme maten som de lager hjemme. Skal vi få til det samme, må det lokale tilbake i den lokale maten.
Rapporten løfter fram Ball og bacalao som eksempel på retter mange ser på som «våre». Både i Møre og Romsdal og langs hele Norskekysten går folk mann av huse for å spise ball på torsdager. Dette er eksempel på en levende mattradisjon som minner om de vi finner lenger sør i Europa. Hvem lager den beste ballen? Kundene er ekspertene, noe som legger press å serveringsstedene.
Les mer her.