Lager du byens beste bacalao?

Lørdag 17. juni skal det igjen kives om å lage den beste bacalaoen i byen, opplyser Odd Williamsen til ksu247.no.
Den årlige konkurransen foregår for 23. gang på Norsk klippfiskmuseum på Milnbrygga i Dikselveien 20 på Gomalandet i Kristiansund, og gjelder tradisjonell Kristiansundsbacalao, uten moderne tilsetninger, men full av eksotiske og mystiske smaker!
– Her går margarin og olivenolje i ulike farger, gammel og ny potet, ferske og flådde tomater, pepper med og uten skall og frø, forskjellige slags løk, sur og søt vin side om side. Alt som var i bruk på 1800-tallet kan fortsatt brukes, sier juryens sekretær Odd Williamsen.
– Alle deltakerne lager bacalao av klippfisk fra Nordmøre museum; det er skrei av superior kvalitet. Alle er kjent for å lage byens beste bacalao, så konkurransen er knivskarp, men folkelig og gemyttlig.
– Årets jury ledes som vanlig av Kjell Bugge. Den vurderer farge, smak, lukt og konsistens.
Museet sesongåpner samme dag klokken 12. Du kan se en rekke temautstillinger og få omvisning i den store klippfiskbrygga. Historien fortelles med hjelp av store fotografier. Museet har også filmer med klippfiskhistorie. Årets T-skjorte har motiv fra firma Kr. Hjelkrem.
Klokken 18 samme dag er det premieseremoni.
– Og så er det fritt fram for alle til å smake på alle de innleverte bacalaovariantene. Vinneren i privatklassen får oppskrifta si trykt på etiketten til en anerkjent fransk rødvin, avslutter Williamsen.