Kåret bacalao-vinnere

Årets bacalao-vinnere ble kåret på klippfiskmuseet i går. Mange deltakere, mange smakelystne og høyt nivå på konkurransen er stikkord.

I klassen for hotell og restaurant, var det klippfiskveteran Knut Garshol som stakk av med førsteplassen. Garshol fikk 104 poeng for sin bacalao, hele ti poeng foran andreplassen. Den gikk til Ronald Johansen og Dødeladen kafé. Tredjeplassen i denne klassen gikk til Nordmørskafeen.

I privatklassen gikk seieren til Lisbeth Krakeli, hun fikk hele 97 poeng for sin bacalao. Hun har nå vunnet tre ganger og fikk dermed hovedpokalen til odel og eie. Krakeli vant første gang i 2010, deretter 2013 og altså i 2016. Vi kan med andre ord forvente henne i teten også i 2019…

Andreplass gikk til Lisbeth Lervåg og Karin Munck, damene bak Team Rosa Hot Bacalao. Deres gryte fikk 93 poeng av juryen. Tredjeplass i privatklassen gikk til Jacob Louis Karlsen, med 86 poeng.

Etter kåringen ble det åpnet for smaksprøving. Naturlig nok ble vinnernes bacalao bortimot revet bort.

 

Lisbeth Krakelig vant privatklassen for tredje gang. Foto: Tore Lyngvær
Lisbeth Krakelig vant privatklassen for tredje gang. Foto: Tore Lyngvær

Lisbeth Krakeli vant privatklassen for tredje gang. Foto: Tore Lyngvær

Hilde-Christine Brevik og KBKs Espen Næss Lund stilte for første gang. Vi regner med en bedre plassering neste år.
Hilde-Christine Brevik og KBKs Espen Næss Lund stilte for første gang. Vi regner med en bedre plassering neste år.

Hilde-Christine Brevik og KBKs Espen Næss Lund stilte for første gang. Vi regner med en bedre plassering neste år.

Juryen fikk heder for sin innsats av Odd Williamsen ved Nordmøre Museum.
Juryen fikk heder for sin innsats av Odd Williamsen ved Nordmøre Museum.

Juryen fikk heder for sin innsats av Odd Williamsen ved Nordmøre Museum.

Juryen ble ledet av Kjell Bugge. Han er imponert over kvaliteten på bidragene.
Juryen ble ledet av Kjell Bugge. Han er imponert over kvaliteten på bidragene.

Juryen ble ledet av Kjell Bugge. Han er imponert over kvaliteten på bidragene.

Høydepunktet for mange. Smaking....
Høydepunktet for mange. Smaking….

Høydepunktet for mange. Smaking….

Mye folk var med på arrangementet på klippfiskmuseet.
Mye folk var med på arrangementet på klippfiskmuseet.

Mye folk var med på arrangementet på klippfiskmuseet.

Tor Larsen øste av sin historiekunnskap til besøkende.
Tor Larsen øste av sin historiekunnskap til besøkende.

Tor Larsen øste av sin historiekunnskap til besøkende.