En topptrimmet muskelmann står på plakaten når Cirkus Arnardo besøker Kristiansund 20-21. og Aure 22. mai.
Den sterke mannen heter Denis Ilchenko, er 33 år og kjent fra Guinness rekordbok og britiske TV-show.
Han trekker biler kun med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk, og løfter telefonstolper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt.
Publikum kan virkelig glede seg til å se Denis i aksjon.
– Dette er nok noe som nordmøringene ikke har sett tidligere, sier sirkusdirektør Arild Arnardo om sin nye hovedattraksjon.
– Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier sirkusveteranen før pinshelgens forestillinger ved Amfi Futura i Kristiansund og på Osbakken i Aure påfølgende tirsdag.
Den nye forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth. Kelly er kjempepopulær i Tyskland med mange tusen følgere på Instagram.
(Saken fortsetter under bildet)
Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.
For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.
Og det er mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn i manesjen i ekspress-fart, mens Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte idéer.
(Saken fortsetter under bildet)
De hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur fremført av hestepedagog Yvonne Lübben.
Se og lær når Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og hold pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde.
Alt er med. Som temposjonglør, illusjonister og dristig «flyakrobatikk» i ringtrapez. Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.
I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.
– For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig muskler i år, sier sirkusdirektør Arild Arnardo.