KSU 24/7
2 minutter lesetid

Bedt om å fjerne frisbeegolfhull i Folkeparken

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Kristiansund kommune ber Kristiansund Frisbeegolfklubb redusere antall korger og utkastplasser i Folkeparken fra 21 til 9.

Saken fortsetter etter annonsen

Kommunen ber klubben fjerne korger/utkastplasser som er på statlig sikret område, baner som krysser vei og områder som kommunen skal bruke til andre planlagte tiltak i området i framtiden.

Frisbeebanene må også kun plasseres der de gjør minst skade i naturen, for eksempel kurv på fjellgrunn er å foretrekke. Plassering i fuktig områder som myr gir store naturskader over tid, skriver kommunen.

Fakta:
Den lokale frisbeegolfklubben startet med fem korger i 2012, som igjen ble økt til 18 korger når banen ble offisielt åpnet i 2014. Nå har de 21.

Bekymringsmelding

Kommunen har i saken fått en bekymringsmelding fra Friskliv og Mestring Kristiansund. De skriver at de ser med stor bekymring og uro over Frisbeegolfens kraftige inngrep i Folkeparken.

Utdrag fra meldingen:
– Vi hører stadig at flere unngår å bruke deler av parken, fordi de er redde for å bli truffet i hodet med frisbeer. Samt at de gjør inngrep i parken som er unaturlig og ikke alltid like praktisk. Samt om vi ønsker aktivtetsutstyr i parken, er dette vanskelig å plassere for det er i frisbeeløypa uansett. Vi ønsker en park for ALLE, ikke noen få. Vi liker frisbeekonseptet veldig godt, men det må være i samsvar med allmenn interesse for bruk av parken.

Klubben trenger 18 hull

I møte med kommunen i desember forteller klubben at de må ha 18 korger/utkaststeder. Dette for å utvikle spillere, ha mesterskap og opprettholde interessen for sporten.

Saken fortsetter etter annonsen

Ved 9 korger/ utkaststeder blir det mindre aktivitet for medlemmene samt mer slitasje på de områder som blir brukt. I dag har klubben medlemmer også fra andre kommuner. Frisbeegolf er også et lavterskeltilbud i forhold til folkehelse.

Klubben er innforstått med at enkelte korger/ utkaststeder kan skade naturen eller ikke er plassert på hensiktsmessige steder og ønsker et samarbeid med kommunen om dette.

Klubben har nå fått frist til 31. januar 2017 med å komme opp med et forslag på en ny 18-hulls bane som kommunen kan godkjenne.