Appetitt for Nordmøre

Idunn Eide Sanden og Jon Gudmund Gunnarsson, KOM Kultur Trainee. Foto: Atle Bjørnar Bratset

Torsdag 9. juni, kl. 19:00, arrangerer KOM Kultur-traineene en inspirasjonskveld i forbindelse med sitt prosjekt; Appetitt for Nordmøre.

Foredragsholdere er Smia fiskerestaurant, Randhav Bryggeri og Nordvestmat AS.

Det siste halvåret har kultur-traineene jobbet med å utvikle et prosjekt som skal gagne hele regionen. Dette har de valgt å gjøre ved å fokusere på matkultur. De opplever selv at mat samler mennesker verden over, og at det ligger mange viktige verdier i dette som kanskje ikke alle er klar over.

– Navnet Appetitt for Nordmøre handler om langt mer enn bare god og lokal mat. Det handler også om økt aktivitetsnivå og stolthet for regionen vår. Det å benytte seg av de ressurser og tilbud man finner i regionen. Ved å ta utgangspunkt i Nordmørsk matkultur vil de heve kunnskapsnivået og tilhørighetsfølelsen til lokalbefolkningen, forteller traineene.

– Mat er en viktig del av kulturen vår og dermed en viktig del av identiteten vår. Lokal mat tar oss tilbake til våre røtter og er med på å skape tilhørighet og samhold, forteller Smia fiskerestaurant.

En annen ting de har valgt å gjøre, er å bruke atypiske, kanskje litt overraskende lokasjoner.

De vil benytte seg av tomme lokaler og andre plasser det kunne passe seg å ha et pop-up arrangement. Dette for å skape liv og aktivitet i sentrum. I første omgang blir det altså i et av Nordic Lights gallerier.

– Dette er en veldig spennende event å få ta del i. Ikke bare er det flott for oss å snakke ølkultur som nyetablert lokalt mikrobryggeri, vi får selv sjansen til å hente kunnskap og inspireres der, forteller Randhav bryggeri.

Bryggekanten Brasserie & Bache Bar stiller  med en smakebit av menyen sin, og det vil bli underholdning av Anetts Danceteria.