KSU 24/7
2 minutter lesetid

Christian fra Kristiansund til Kokke-OL

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Christian Honstad fra Kristiansund skal delta i årets OL for kokkelandslag i tyske Erfurt i oktober. Arrangementet avholdes i perioden 22-26 oktober 2016.

Saken fortsetter etter annonsen

Honstad har nå ett år bak seg på Det Norske Kokkelandlaget på seniornivå.

Inspirert av Arne Roksvåg

Interessen for mat begynte når Arne Roksvåg viste en ung kristiansunder rundt på restauranten Bryggekanten på Storkaia. Christian, eller Larris blant venner, har to år bak seg ved kokke- og servitørlinja på St. Hanshaugen videregående skole, og ble senere lærling hos Arne på Bryggekanten.

I tillegg til jobbingen med kokkelandslaget, har han siden februar i år jobbet som kokk på Sentralen i Oslo.

Commis

Kokkelandslaget 2016 består av 16 medlemmer. Christian har vært med siden august i fjor, og har tittelen commis. En commis lærer sitt fag ved en stasjon, og er enten en utdannet kokk eller en lærling. En commis på kokkelandslaget hjelper til med produksjon av mat og oppvask. Commisen skal støtte de øvrige kokkene under konkurransen.

– Det har vært mye øving i det siste, men nå er vi i ferd med å gjøre den siste finishen, forteller Honstad til ksu247.no

Varm og kald mat

– Vi skal lage et utstillingsbord med kaldmat for publikum. Det skal bestå av fisk, kjøtt og alt mulig av grønnsaker. Så blir det en tre-retters varmmatsmeny, hvor vi har ganske frie tøyler.

Larris forteller videre at mamma og pappa blir med til Tyskland for å se på.

Ambisjonsnivået hos 21-åringen er på topp.

– Ja, vi går for gull!

Og Christians favorittmat han lager selv?

Svaret ble: – Entrecôte, béarnaisesaus og en ovnsbakt potet.

Vi ønsker Christian og kokkelandslaget lykke til!