Drifting på kunstisbanen

Drifting på kunstisbanen.

Lokale motorentusiaster slenger seg inn i kampen om skytebanens fremtid. Fra før er det kjent at rådmannen i Kristiansund Arne Ingebrigtsen vil gjøre skøytebanen om til en kunstgressbane. Politikerne i Kristiansund er ikke enig med sin rådmann.

Noe må skje på sommeren

Alf Iversen fra HTC og Rolf Hammeraas ønsker nå å ta i bruk banen på sommerstid. Herrene er bilentusiaster og lokalpatrioter, kjent fra Cars and Coffee i Byskogen. Et av prosjektene de ønsker å få på plass er drifting-arrangement i Kristiansund. – Dette vil trekke folk fra hele fylket, sier de to.

 

Drifting

Torsdag ettermiddag ble dekket på banen testet av Kim Andrè Svensson fra Atlantic Drifters.

Svensson raste rundt banen og sladdet kontrollert gjennom svingene i en hvitgrå røyksky til dyrisk lyd fra bilens torturerte dekk. Etter en 5 minutters kjøretur kunne han fortelle KSU 24/7 at forholdene på isbanen er perfekte for drifting.

Svensson vet hva han snakker om: til helgen skal han konkurrere i Powerdrift Runde 1 på Grenland Motorsenter i Skien.

-En umiddelbar suksess

– Vi ønsket å sjekke om underlaget på isbanen passer til slike nye sporter og dette kan vi konstantere ble en umiddelbar suksess, sier begge fornøyd.

– Banens dimensjon er mer enn stor nok og den vil bli en bra arena for denne typen sportsgren.

Bobler over av idéer

Go-cart, 50 meter dragracing, motor cross, trial og monster truck er alle idretter som er mulig å drive på denne banen. Og hva med konkurranser i hestesport, messer, konserter, festivaler og håndballkamper for å nevne noe, spør Hammeraas.

– Det hele må bare settes i system. Mye av dette vil være nye grener eller idretter og bli en åpenbaring for byen og dra folk inn fra hele fylket, mener Hammeraas.

Drifting først

– Rent konkret jobber vi nå med å få til NM-runder og mesterskap i drifting i første omgang. Vi er allerede i gang med å se på sikkerhetsløsninger inne på banen og skal kurse løpsledere, sier Iversen.

Ønsker mer lokal kremmerånd

– Vi ønsker mer kremmerånd fra de lokale politikerne og fra byens administrasjon. Vi vil ta kontakt og ønsker å orientere de som vil høre på om hvilket potensiale banen har i sommerhalvåret.

Tor Olsen i Braatt er begeistret for at flere engasjerer seg og ser potensiale i en bane med hall over.

– Det er kjempemessig at det blir flere bruksområder for banen. Jo flere, jo bedre.

– Et tak over skøytebanen har et budsjett på 37,2 millioner kroner. Fylkeskommunen, staten og en privat aktør står for til sammen 28 millioner kroner av dette. Kristiansund kommune må si ja til 9,5 millioner kroner, mener Tor Olsen.

Kulturdepartementet har øremerket 11 millioner kroner til formålet. Fylkeskommunen kan bidra med 7,2 millioner kroner. En lokal, for tiden hemmelig, aktør stiller med 8 millioner kroner. Resten vil komme som spillemidler, sier Olsen.

– Vi føler nå å ha god kontroll på et fremtidig driftsbudsjett, sier Olsen. Som ønsker seg vinteraktivitet og 6 måneder med is fra 1. oktober til og med 1. april. Sommeraktivitetene kan da starte umiddelbart etter at isen er borte, sier Olsen.

Olsen håper nå politikerne i Kristiansund ser visjonen og håper bystyremøtet 10. mai ender positivt for skøytebanen.