Planlegger produksjonskjøkken på Hjelset

Illustrasjonsfoto.

En arbeidsgruppe mener det nye akuttsykehuset som er planlagt på Hjelset bør inneholde et produksjonskjøkken.

Det er innstillingen fra arbeidsgruppen som har arbeidet med utredningen av nytt kjøkken for SNR-prosjektet.

Kjøkkenalternativet som er anbefalt skal dekke foretakets behov for matproduksjon i Nordmøre og Romsdal.

– Et nytt kjøkken på Hjelset vil sikre et godt og fleksibelt mattilbud av høy kvalitet. Matproduksjonen som er foreslått er framtidsrettet og vil kunne bidra til en effektiv drift, sier Jan Arne Hove, avdelingssjef for kjøkken og kantine i Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Innstillingen blir en del av en konseptrapport som skal behandles av styrene i Helse Møre og Romsdal i november og Helse Midt-Norge i desember.

Om HMR og HMN går inn for arbeidsgruppen sin anbefaling, vil nytt kjøkken på Hjelset erstatte eksisterende sykehuskjøkken i Nordmøre og Romsdal når akuttsykehuset står ferdig i 2021/22.

5 alternativer er utredet.

– Alternativ 2 er mest hensiktsmessig både i forhold til matkvalitet, økonomi og samfunnsmessige hensyn, mener Hove.

Alternativ 2 har en prislapp på 69 millioner kroner og er et nytt kjøkken på Hjelset med matproduksjon for helseforetaket sine institusjoner i Nordmøre og Romsdal.

– Kjøkkenet på Hjelset vil også kunne levere mat til Romsdalskommuner som allerede har tatt initiativ til et samarbeid, sier Mona Aagaard-Nilsen, drift- og eiendomssjef i Helse Møre og Romsdal.

Driften ved eksisterende kjøkken vil fortsette fram til løsninger for en sammenslåing er klar. Dette blir behandlet i arbeidet med vår organisasjonsutvikling, melder Helse Møre og Romsdal.