KSU 24/7
4 minutter lesetid

3 millioner til lokale mat-kultur-natur prosjekt

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Fire mat-kultur-natur prosjekt får til sammen 3 millioner kroner for å utvikle nye totalopplevelser som er attraktive for tilreisende og lønnsomme for aktørene.

Saken fortsetter etter annonsen

Lokalt er Seabed AS(Smøla), Opplevelser i fossenes rike(Sunndal) og Opplev Tingvoll mottakere av midler.

Disse får midler

«Smaken av Smøla» med Seabed AS (Moloen på Veiholmen) som hovedaktør og Villsaubutikken, Holberg Shipping og Smøla Kultur- og Næringssenter som partnere. Prosjektet skal utvikle attraktive opplevelsesprodukt basert på kysthistorien, lokal matproduksjon og naturbaserte opplevelser. Smaken av Smøla skal knytte opplevelsesaktører på Smøla tettere sammen og gjøre disse tilgjengelig i markedet.

Molosøstrene glade for støtten

– Vi ønsker å lage opplevelser som stimulerer sansene, der kultur, historie og vakker natur kombinert med lokal mat og drikke skaper magi for folk som kommer til denne fantastiske øya, sier Line Nicolaysen i Seabed AS.

Sammen med søstra Hilde Røinås, er Nicolaisen i ferd med å bygge seg opp som en stor reiselivsaktør på Veiholmen, Smøla.

Penger også til Tingvoll og Sunndal

«Opplev Tingvoll» med Tingvollost AS som hovedaktør og Tingvoll Økopark, Tingvoll Museum, Tingvoll Kirke, Krivi-vev AS med flere som partnere. Prosjektet vil utvikle en reiserute i Tingvoll, der Tingvollost sin posisjon i Norge og internasjonalt skal knyttes som navet i opplevelsesruten. Prosjektet vil ha fokus på produksjon av lokalmat, lokal vevtradisjon og bærekraftig opplevelsesturisme.

«Opplevelser i fossenes rike» med Contrast Adventure AS som hovedaktør og blant annet JazzåTeatret med Lady Arbuthnott, Phillipshaugen Lodge og Renndølsætra i Innerdalen som partnere. Prosjektet skal utvikle opplevelsespakker basert på spillet om Lady Arbuthnott og den engelske historien i regionen. Det skal utvikles pakker for hver årstid, der historien og lokalmaten blir viktige ingredienser sammen med en hovedaktivitet.

Prosjektene blir støttet gjennom det treårige hovedprosjektet «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal» som fylkeskommunen har sammen med Innovasjon Norge og Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Saken fortsetter etter annonsen

Disse prosjektene representerer spennende koblinger mellom tradisjonelt reiseliv, kultur og lokal mat og drikke, et lite utnyttet potensial i dag, sier reiselivsansvarlig i Innovasjon Norge Møre og Romsdal, Marit Giske-Nilsen.

Testing og markedsføring

Målet er at alle produktene som skal utvikles gjennom samarbeid skal være klar for salg våren 2021. I mellomtiden vil samarbeidsprosjektene få omfattende rådgivning og oppfølging. De ulike produktkonseptene skal foredles, testes i markedet og få hjelp til salg og distribusjon.

Prosjektleder for Møre og Romsdal fylkeskommune, Jan Sverre «Sivert» Sivertsen har stor tro på at dette er veien å gå for å utvikle nye, lønnsomme opplevelser også i fremtiden.