Høie ble orientert om Helseinnovasjonssenteret

Partnerne i Helseinnovasjonssenteret presenterte mandag videre planer for senteret under et besøk av helseministeren.
I et informasjonsskriv etter møtet skriver de følgende:
Positivt møte med helseminister Høie om utvikling av Helseinnovasjonssenteret
Mandag 20. august fikk helseministeren presentert videre planer for Helseinnovasjonssenteret. Helseinnovasjonssenterets arbeid, oppnådde resultater, ambisjoner og videre målsettinger ble gjennomgått, med et tydelig budskap om at Helseinnovasjonssenteret må videreføres. Det er inngått en regional partnerskapsavtale mellom ORKidé – Nordmøre Regionråd, Kristiansund kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og Helse Møre og Romsdal om å løfte Helseinnovasjonssenteret til en regional rolle i utvikling av fremtidens helsetjenester for innbyggerne i hele Møre og Romsdal.
Raske resultater
Helseinnovasjonssenteret har vært i drift i 1,5 år og har allerede igangsatt stor aktivitet på flere områder i arbeidet med å utvikle fremtidens helsetjenester. På kort tid er det skapt 30 kompetansearbeidsplasser innen helse og teknologi. Helseinnovasjonssenteret ble etablert etter initiativ fra ORKidé – Nordmøre Regionråd og det ble bevilget til sammen kr 15 mill. over statsbudsjettet de to første årene, med fokus på forskning og økt samhandling mellom de ulike helseaktørene og helsenivåene, bruk av velferdsteknologi, helseinnovasjon og helse som næring.
Regional samarbeidsavtale
Helseinnovasjonssenteret opplever bred interesse og positiv oppslutning, og den raske veksten i aktivitet og ansatte har vist at senteret har fylt et reelt behov i helsetjenesten. Det er veldig gledelig at det nå er inngått et regionalt partnerskap hvor Helseinnovasjonssenteret er tiltenkt en rolle i utvikling av fremtidens helsetjenester for innbyggerne i hele Møre og Romsdal. Det er inngått avtale mellom ORKidé – Nordmøre Regionråd, Kristiansund kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og Helse Møre og Romsdal for «sammen å utvikle framtidas helsetjeneste for innbyggerne i Møre og Romsdal». I møtet fikk helseminister Bent Høie presentert bakgrunnen for ønsket om å løfte dette sammen fra de ulike partnerne. I tillegg deltok Fylkesmannen i Møre og Romsdal i møtet. – «Fylkesmannen ønsker å støtte opp om Helseinnovasjonssenteret og at de kan få en sentral rolle som kompetanse- og ressurssenter for utvikling av helsetjenestene i vårt fylke» sier fylkesmann Lodve Solholm.
Fylkesordfører Jon Aasen sier at «Fylkeskommunen har engasjert seg aktivt i Helseinnovasjonssenteret også med hensyn på folkehelseperspektivet og for å styrke regionsenteret Kristiansund med statlige kompetansearbeidsplasser og flere forsknings- og innovasjonsmiljø i fylket».
Ordfører Kjell Neergaard har også klare forventninger til at Helseinnovasjonssenteret skal spille en direkte og aktiv rolle i både etablering av DMS i Kristiansund og implementering av Helseplattformen i alle kommer og i helseforetaket.
Bent Høie sier «Vi er godt kjent med innholdet og konseptet for Helseinnovasjonssenteret. Dette representerer blant annet innovasjon på flere nivå – i samhandlingen mellom kommuner, mellom spesialisthelsetjenesten og kommuner, og inn mot private aktører.»
Leder av regionrådet, Roger Osen, fremhever at for å fullføre etableringsfasen og finne en mer permanent form for Helseinnovasjonssenteret, er det behov for tilførsel av nye midler i 2019. Fylkeskommunen har gitt tilsagn om kr 1,5 mill. kroner og partnerskapet ber om at det bevilges kr 7,5 mill. i statsbudsjettet for 2019 til dette viktige arbeidet. Osen sier at «Vi har en tydelig forventning om at Helseinnovasjonssenteret får en fast bevilgning på statsbudsjettet. Budskapet til statsråden var at det i fra statsbudsjettet 2020 forventes en fast grunnfinansiering i størrelsesorden kr 10 millioner årlig».