Hvordan gjør man lokalmat fra fylket lettere tilgjengelig for innbyggere og tilreisende?
Har du tanker og gode ideer rundt det spørsmål bør du møte opp på en konferanse om mat og reiseliv, som arrangeres på Thon Hotel Kristiansund torsdag 9. juni klokken 10.00.
Det er Møre og Romsdal Fylkeskommune, landbruksavdelingen hos Fylkesmannen og Innovasjon Norge som har etablert satsinga «Mat og reiseliv i Møre og Romsdal – grøn og blå sektor».
Ønsket er at fylket skal bli kjent som «matfylket» i reiselivssammenheng.
– Prosjektet er i en tidlig fase, og vi inviterer derfor til konferanse i juni der vi ønsker å få innspill på hva en slik satsing skal inneholde. Hva er utfordringene? Hva er mulighetene? Konferansene går over en dag, og deltakelse er gratis, sier rådgiver i Møre og Romsdal fylkeskommune, Lillian Sæther.
Hvem er målgruppa?
– Vi inviterer produsenter, distributører, restauranter, hoteller, samt andre som er opptatt av å øke bruken av lokalt produsert mat til å delta. Vi er spesielt interessert i sjømatsektoren, da dette er en ny innfallsvinkel i koplinga mat og reiseliv. Men for at det skal bli et skikkelig løft, må også aktører fra landbruket og reiselivet være med. Samspill er nøkkelen, sier Sæther.
Påmelding her.