Elever fra 9. trinn på Sunndal Ungdomsskole vant nordmørsfinalen i innovasjonscamp 2016.
Over 200 elever var samlet i aulaen på Atlanten ungdomsskole for å heie fram sine bidrag i Nordmørsfinalen i innovasjonscamp. Av de syv deltakende kommunene var det Sunndal som gikk av med seieren, tett fulgt av Halsa på 2. plass og Rindal på 3. plass.
Det er Ungt Entreprenørskap som står bak innovasjonscampen og undervisningsopplegget. Undervisningen går ut på at deltakerne får reelle oppdrag fra lokale bedrifter. Deretter skal de sette seg inn i oppgaven, for så å finne en løsning.
Gruppen fra Sunndal ungdomsskole bestod av Ole Benjamin Fluge, Wilfred J Rugtveit, Ola Roald Bjørnå-Gikling, Theo M Nilsson og Jan Halvor B Gustavsen, som jobbet på oppdrag fra Ottem Transport AS. Oppgaven gikk på å ta vare på langtransportsjåførene og løsningen var et storbilsenter. Bakgrunnen for oppdraget er mange tilfeldige parkeringer, dårlig toalett og soveforhold.
Løsning til elevene fra Sunndal var Storbilsenteret, som dekker alle behov på et sted. Senteret skal ta vare på langtransportsjåføren, viser omsorg og tar ned antall ulykker. Legger til rette for dusj, seng, mat, vaskehall, bobilservice, tømming av toalett-tank, omlasting, vekt og verksted. Et slikt sted bidrar også skape et miljø og nye arbeidsplasser. Gruppen hadde laget en fysisk modell av senteret og stakk av med hovedpremien på kr 5.000 til klassekassa, gitt av Sparebanken Møre.
Gruppen fra Halsa barne- og ungdomsskole bestod av Peder Botten, Alva Witzøe Storholt, Wendy Klevset Reiten, Ihne Vikavoll Romfo og Birgit Sæther Åsgård. Deres oppdrag, fra Nettverk Nordmøre, var å lage en stillingsannonse i filmformat med tittelen : «Er du fremtidas lærer på Nordmøre?» Filmen var målrettet og tydelig i sitt budskap. Premien var kr 2.000 til klassekassa.
Gruppen fra Rindal barne- og ungdomsskole bestod av Ingrid Stokke, Marina Reitan og Daniel Hagen. Oppdraget deres var gitt av Rindal Sparebank. Rindal Sparebank ønsker spesielt å satse på ungdomskunder, og spesielt rindalsungdommen. Hva skal Rindal Sparebank gjøre for å være attraktive overfor disse kundene, slik at de velger å være kunder hos oss fremfor de store bankene som DNB og Sparebank1? Mange får tilbud fra ulike banker når de flytter fra Rindal for å ta utdanning. Hvilke markedstiltak skal Rindal Sparebank gjennomføre for å skaffe seg oppmerksomhet blant disse ungdommene?
Elevene ga i sin presentasjon mange kreative løsninger for Rindal sparebank, som var både innovative og gjennomførbare. I løsningsforslagene fokuserte de på at Rindal sparebank bør aktivt bruke «sosiale arenaer» der ungdommer befinner seg. Gruppen fikk også hederlig omtale for sin bruk av spørreundersøkelser for å kartlegge målgruppen. Premien var kr 1.000 til klassekassa.
Ungt Entreprenørskap´s Ingeborg Fagerlie Johannessen er godt fornøyd med årets finale. – Det var veldig mange gode prosjekter, med høy kvalitet, sier hun til KSU 24/7. Hun ønsker også å takke støttespillerne Sparebanken Møre og Møre og Romsdal Fylkeskommune som er med å gjør prosjektet mulig.